Saturday, October 3, 2009

~:Air Sh0w 2009 via SZB:~

Assalamualaikum wbt....

Ap0 khabar saim2ku sekalian.Ada sihatkah?Kawe hari ni tersangat la gumbira.hahahaha...best2...sudah lama tidak tgk sh0w ni.Rindu sgt sudah.I L0VE it!!!Tahukah apa yg kawe maksudkan ini?MySpace

Begini kisahnya.....

Al-kisah..hari ni ada AirShow 2009 dekat Subang Airport.Sudah tak sabar sbnrnya sejak dr mlm td.hahaha..isk2...Aviati0n Superb!Pagi2 kawe bersiap2...ingatkan mau pergi jelajah secara s0l0,akan tetapi m0nster & family mau f0ll0w.hahahaha.S0 pergerakan terbatas la sket sb kena keep 0n eyes kat m0nster2.Ad0i2.Tp kawe sudah tidak pedulik...hahahahaha...minat punya pasal,akan kawe redah jua.Kitaorg gerak dari rumah dlm jam 0930.Mau avoid jem la katakan.Mula2 jalan smooth je,tp time tiba kat SZB tuh,waduh2 jem sudah.Panjang lak tuh.Sebab event tuh start kul 1000.Hah td nak cepat punya pasal,kawe g saut jek sandle opis.hahaha.Patutnya kawe pakai sport shoes.Alahai...tp bedal jek la labu.Kenala jalan secara bers0pan sket.hahaha.
Truk deh jem..huhuhu....

Sesampai kat p0rt yg tak bp nak best,kita org pon amik la tempat.Sb ada yg 'heavy weight',s0 dpa2 ni xlarat nk jalan jauh.Disebabkan kawe ni dh biasa dgn route airport subang ni,apa lg...cilok la semampu buleh.Kunun2 la g tgk kws.Kawe cuba untuk kol saim2 hok kijo MAB,hahaha tp dop dpt la puloks.So takleh tgk dr jarak dekat.Hah lg sor kawe tlupo nop bawok benda iaitu 'Ear Plug' sb kawe tau e2 sukhoi mmg teramat bising bunyik dio.Tunggu punya tunggu lebih kurang kul 1100,Team Sukhoi&Team The Thunderbird pun mempersembahkan aksi masing2.Su-30MKM membuat penerbangan solo.Yeah,dia taxxing from TWY Z dan trus masuk ke RWY 15-33.Lepas dio take-off,apa lg....dia buat show dia la.Peh...nganga sambil tutup telinga.Kalu idak,mau pekak nt.Dgn tgn duk pegang kamera lg.hahaha.Berpusing-pusing & berputar-putar di udara...haaaaaaaaaaaaa.....superb2.Mmg cantik ah dia fly buat acrobatic tuh.Mmg bagus la pilot dia.Mmg cekap handle e2 Su-30MKM.Syabas duhai incik pilot .Dia fly atas kepala kawe tuh.Rs mau pecah e2 gegendang telinga.hahaha.Si m0nster2 ni tak henti2 bertanyakan pelbagai s0alan.hahaha.Jenuh kawe nop jwbnyo.Tp s0alan yg paling best kan bunyi dia mcm nih."Kak Tuty,kenapa Kak Tuty berenti keja dgn kapal terbang.Kalau tak boleh kitaorg naik jet2 tuh."Hah mcm mano nop explain tuh.Selepas team RMAF wat show,tiba pula giliran team USAF pulok.Kawe napok 6 bijik jet kuar taxxing from TWY Z.Cantik je dorang susun.Beratur satu2.Pastu in pairs.Pastu take-off one by one.Then,dorang pon beraksi la.Fly berpasang-pasangan.Dah mcm fire crackers kalu kelih.huhuhu.Tetapi yg memang 'mengangakan' kawe,ialah aksi thunderbird yg fly secara terbalik iaitu 'up side down'.Peh mmg seperb ah(sila rujuk video yea).Tak tergambar dgn kata2 doh nih.Macam2 aksi dorang buat.Dan kesemuanya aksi2 tuh mmg teramat BEST.Walaupon ujan sudah turun,tp semua penonton tetap tak berganjak seh.huhuhu.Sb show depa mmg best.Rugi la kanda tak join sekali hari ni.Kalu idak,bulis kita nganga skali tgk aksi2 jet2 fighter ni.Bila mau pergi tengok sekali neh???hehehehe.




video

No comments:

Post a Comment

54488-75-CA366FBA8A8ACA8613E3188E83469495