Friday, July 24, 2009

Kaunseling vs Kaunsel0r

Hohoho...seperti biasa....kawe rini menjalankan tugas..walaupon ada M besar diatas kapla,amanah tetap kawe tunaikan.Skemas sunggus ayatku ini.Sebenarnyo 'si Jijah' ado di opis rini.Hahahaha.Sabit tuh las keno settle kam kijo awal2.Metar lagi wojik keno mengadap.Busan sunggus las.Kawe ado cito sebenarnyo nis.Supo skalo las kam.Kawe ni menjadi kaunsel0r part time.Ado las saim kawe nis.Tibo2 dio called.Kedengarannyo dio tgh menangis.Waduh2.Bangat begini.Gapo las sudah jadi duhai sahabatku.Ser02 wakpo dio teriok?Ini sudah tentu pasal CINTA.Kawe doplas terrer sgt pasal CINTA2 nis.Setakat jd pendengar+bui advice bulis las.Hok laim2 terpulang las kat empunya diri.Al-kisah beginilas ceritanya..hohoho supo wok long dale waye kulit pul0k kawe ser0.
Saim kawe ni buleh tahan la jugop kelawaannya.Memey ghamai las gewe2 dio.Dio ado seore best fren(laki tapinyo).Best fren dio nis mmg bkenan las kat dio.Demo2 nis sudah bersaim 7 tahun.Tapi saim kawe nis dop leh accept lelaki nis.Kawe pon dop sure la wakpo kam.Laki ni buat macam2 untuk menawan hati saimku ini.Apa saja untukmu las kironya kam.Laki ni menunggu 'sayang' daripada saimku in TETAPI saimku in just ignore him.Siam jugop la kat laki tuh kawe sero.Dipendekkan cerita..hehehehe..lelaki ni pom membawa hati yg lara meninggalkan saimku ini setelah CINTAnya ditolak berkali2 dari saimku las.Supo drama air mato las weh.Cerekalara.hahaha.Kembali kito kepada skrip asal yea.Tibo2 saimku ini bulis phone call dr lelaki itu.Setelah 2 thn menghilangkan diri dr saimku akhirnya dia muncul smula.Saimku mmg terkujut ayam+cicak.Lelaki itu mahu berjumpa dengannyo.Setelah abis opis hour,saimku pum g la bjumpa btentang mata dgn mamat tuh.Jauh disudut hatinya...dia sangat merindui lelaki itu.Waduh2...kaget2...barulah dia menyedari yang sebenarnya dia menyayangi lelaki itu.Dia berasa amat menyesal+kesal+kesal+regreat sebab reject lelaki itu dr life dio dulu.Tetapi,semuanya sudah terlambat....lelaki itu sudah pun berkahwin dengan wanita lain dan dia dikurniakan dgn seorang anak pompuan.Saimku masih menyimpan perasaan didalam hatinya.Lepas abis pertemuan itu,saimku kelu tidak terkata.Ap0 laie,kawe la menjadi tempat dia mengadu...kawe kam kaunsel0r part time.hahaha.Payoh jugop weh nop handle,dio teriok sungguh2 dale phone.Kawe dohla dikelilingi oleh m0nster2.Kawe pon comfortkan dio.Bui las advice2 yg patut.Sepanjang hari weh dio menangis..isk2...kawe sungguh simpati nge dio las.Tp kawe doples buat gap02 sb lelaki itu SUAMI orang.Tak bagus kacau kebahagiaan rumahtangga org.D0sa beb.Kawe bui la nasihat2 ko dio.Antaranya...
MySpace

#1 Cintailah insan yang menyintai kamu walaupon terdapat kekurangan didalam dirinya.

#2 Kalau sudah jumpa yang 'BAIK2',jangan dilepaskan...sebab peluang untuk berjumpa/ketemu dengan species yang sudah semakin pupus ini mungkin tiada lagi.Pilihlah PERMATA,jangan las duk nampok hok KACA.

#3 Cubalah untuk setia dan berlaku jujur dengan pasangan kamu(walaup0n benda ni susah kan).Sebab nanti kalu sudah jadi suami isteri kan senang.

#4 Kita takkan dapat pasangan yg perfect.Nak yg '5K' ke '10K' ke apa 'K' ke kan.Sebab Allah Taala menjadikan setiap pasangan didunia ini dengan saling lengkap melengkapi diantara satu sama lain.

#5 Sudah2la pasang ramai2 gewe.Sebab akhirnya tiada kesudahan.Tiada penghujungnya.

#6 Jangan la libatkan diri dengan SUAMI orang.Bahaya beb.Dop m0lek kacau rumahtangga ore.



Pahtu banyok lagi hok kawe bui ghoyak ko dio.Tapi dop tau las dio nop denga ko dop kam.Kawe just menyampaikan kepada dio,kalu dio nop listen & follow,ALHAMDULILAH las.Mug02 ALLAH Taala memberikan Hidayah & Taufik kepadanya...InsyAllah.....
So,m0ral of the st0ry????hehehehe...sendiri mau pikir las... MySpace

1 comment:

  1. tudiaaa...
    siap ada katun hipn0sis lagi...
    hahaha

    ReplyDelete

54488-75-CA366FBA8A8ACA8613E3188E83469495