Sunday, February 15, 2009

Sebelas January 2009


Selepas selesai nge urusan yg hok nop keno beres,kawe pon kembali la melepak.Hajat dihati nak meneruskan karangan utk disubmit sbg technical paper ke IEM.Tetapi,ada ‘M’ besar melingkar kat atas kepala.hahaha.Banyak berangan dr menulis neh.Tah bila la nak siap paper work kawe ni.Tulum2,meh la bui idea kat kawe ni.Got to finish this ASAP to fulfill my dreams.hehehe…ingeniuer..That’s my aim to achieve this year.Caiyok2!! Actually,that is one of my dreams la.Sebab ado banyok lg dreams hok keno capai thn nis.
Tetiba pulok kawe terkelih kat kotak yg kaler coklat kat dlm simpanan kawe.Berangan lagis sebab teringat episode lalu yg tersangatla indah.Kenangan terindah diabad ini.Hahahaha.Kotak tuh comel,ado gamba teddy bear.Comel supo tuan hok bui ko kawe las.He’s a very special person to me.Wah…kawe supo dop cayo sapa ko lonih lagu manola buleh saim nge dio.Sebab kawe ni susoh sikep nop berkenan nge ore.Dop percayo pon ado jugop disebabkan oleh kenangan lalu.Mungkin dio ni hok dipertemukan Allah SWT sebagai jodoh kawe.Wallahhualam…kita hanya merancang,Allah SWT yg menentukan.Letih doh jiwo nis nop bercinta lg,kawe doakan kali ni berjaya&bahagia hingga ke akhir hayat.InsyAllah…Teddy bear yg kaler pink ni kawe bui nama ‘HaRika’.Thanks a lot to the person that gave me this ‘HaRika’.Sebenarnya ni las 1st time kawe bulis present teddy bear.So cute la.Pahtu kawe ni jarang la hang out male2,sb kawe ni berjurusla kononnya.Lagipon ayahanda&bonda ado dumoh time tuh.Mujurla si jejaka ni berani g mintak izin nak bawok kawe tubik.Baru las proper kalu gitu dis.Selamat sikep rasa dihati ni.Kawe tahu,ms tuh wojik jantung dio nop gugur..hahaha..sabar deh…surprise tuh..payoh nop bulis..takdok dijual dikedai2 walaupon di 7 eleven.hehehe…Lepas selesai mengadap majlis tertinggi kami pon meneruskan perjalanan ke Alamanda.Dop tahu sbnrnyo nop g mano time tuh sb hati ni nervous tak terkata.Dop bulis digambarkan time tuh.Pelik2.Tak sangka sbnrnya....hehe..comel je dia nih kawe kelis…Melepak la kami kat kfc.Bersembang punya sembang,sedar2 dah pukul 2230.Hah..mati la kawe kena blasah ngan ayahandaku yg ganaz tuh.Tp takpe,penyelamatku sentiasa ada disisi.hehehe.Pastu tetiba dia bwk kuar dialog nis,”jom p tengok titi asmara”.Kawe pon dop berapo reti sgt kecek utara nis.Bulis la sikep2.Gapodio la pulok Titi Asmara tu(duk kecek dlm hati nis)…utk mengclearkan persoalan tuh,kawe pon tanyo las.”Titi Asmara tuh apa?”pahtu dio suko derah tuh(ketawa)…oooo rupa2nya titi tu jambatan ke.hahaha…apolas…ku ingatka apa td.Cantik jugak permandangan putrajaya di waktu mlm.Melepakla kitaorg kat ‘titi’ tuh.Hah ni la 1st melepak kat sini,memalam plak tuh.Seram pon ado jugop.Tp mujur ado jugop ore situh.Besembang,bcerita,gelak2,ambik gambar(kalu siang sure cun gambar kat situ).Hehehe tetiba dia bui hadiah…best2.Thanks my dear.Pahtu,mama dia tetiba called.Supo tau2 jah anok dio bowok tubik anok daro ore.Hehehehe…time nop kelik kam,dop jupo jalan nok tubik dr situ.Kawe jarang sesat kalu maghri putrajaya nis.Tp male tuh dop tahu las lagu mano bulis sesat.Pusing2 tempat yg samo.Pelik nis.Banyok kali jugop la duk mutar itik situh.Pusing2 sure tembus kat jambatan tuh jugop.Tambahan pulok kawe dop bwk spek kawe.Lagi la haru bin biru.Maka kitaorg pon plahan2 cari jalan keluar.At last,jumpala jugak jalan kuar.Peh..kawe menarik nafas lega.Pastu dia g drift pulok doh.Supo nop jatuh doh jantung nis.Sebab dia takuk keno maroh ko ayahandaku,Hj Kahar.Kawe pon takuk jugop sbnrnya.Sesampai kat dpn umah,si dia ni temanla kawe sampai dpn pintu.Explain kat bondaku sb lambat sampai & memulangkan kawe ke rumah.Selamat2.Anyway & anyhow,I appreciate it very much.What a wonderful nite.Full of surprises.And deep in my heart,I really likes him very much. 我 爱 上 你 了! Hehehehe…Caiyok2!!!

2 comments:

  1. hehehehehe.....

    just 3 word i wanna say to u....

    I LOVE U !!!!!!!!!!

    ReplyDelete

54488-75-CA366FBA8A8ACA8613E3188E83469495